Бяло течение

Бяло течение е синдром на много гинекологични болести и еднакво с болката и кръвотечението открито при прегледа от гинеколог "бялото течение" се явява един от трите най-чести симптоми в гинекологията. В чакалнята на специалиста гинеколог всяка трета пациентка търси помощ от гинеколог по повод бяло течение. Няма жена, която поне веднъж в живота си да не е била обезпокоявана от подобен проблем решим .

Трябва да се отбележи, че няма нормално „бяло течение нито хронично както може да Ви каже някой гинеколог, което да не може да се излекува от гинеколог в Медицински Център VIP CLINIC в София!
Влагалището (а не сухалище) има 1 гр. съдържимо смятано понякога за "бяло течение", което не трябва да зацапва бельото, да има лош мирис както и жълт, бял, кафяв или зелен цвят и пастовидна консистенция.

Нормалното влагалищно съдържимо няма "бяло течение" и се променя в зависимост от периода на менструалния цикъл което може да ви обясни гинеколог, тъй като в него се съдържат продуктите от „работата” жлезите в матката както и излющващите се клетки от нея. Влагалището представлява цяла една екосистема.

Нормално съществуващите в него лакто бактерии правят Ph-то кисело и неблагоприятно за развитието на попадналите в него микроби.

За лечението на „бялото течение е необходимо да се вземе секрет при лекар гинеколог от влагалището както и микробиологично изследване с цел да се установи причинителя.

В случай че предполагаемата причината за "бяло течение" е HPV вирус, който се предава  по полов път и предизвиква рак на маточната шийка се взема цитонамазка от гинеколог - онколог. Ако резултатът от цитонамазката покаже наличието на HPV вирус се прави профилактика или лечение с гинеколог.

Пациентката НЕ трябва да се самолекува без да отиде на гинеколог, отивайки в аптеката с молба да ú бъде отпуснат медикамент за бяло течение без да ú бъде поставена правилна диагноза при преглед от гинеколог, тъй като това може да има сериозни непоправими последствия, които гинеколог неможе да промени.
 
Цена :
  • Преглед при гинеколог - 30 лв.

  • Цена на Микробиологично изследване (секрет) - 30 лв.

  • Преглед при гинеколог + Микробиологично изследване + Разчитане на микробиологията от акушер- гинеколог + Назначаване на лечение (рецепта) - 55 лв.
  • Цялостна профилактика на жената – преглед при гинеколог + цитонамазка, микробиологично изследване (микробиология) + ултразвуков преглед ЦЕНА - 100 лв.