Физиотерапия

 

    Ултразвуковата терапия се базира на механичните трептения, които упражняват мек натиск върху кожата (налягане до три атмосфери). По този начин се постига микромасаж на клетките, подобрява се кръвообращението, засилват се обменните процеси и съответно – клетъчната регенерация.

Методът има много добър:
  • противовъзпалителен
  • противооточен
  • обезболяващ ефект
    Въздейства се пряко върху венозната и лимфната система. Ултразвуковата терапия се използва в комбинация с различни гелове, за да може механичните трептения да проникнат в кожата, а не да се отразят и разсеят във въздуха.
    Вместо неиндиферентен гел се използват лекарствени продукти с гелообразна консистенция в зависимост от съответното заболяване. Този метод се нарича фонофореза – т.е. вкарване на лекарство с помощта на ултразвук. Чрез фонофорезата лекарството достига до дермата и по кръвен път се разнася до съответния орган. Така медикаментът се задържа по-дълго време в дермата и се излъчва постепенно в рамките на 24 часа до съответното възпалително огнище. Ако се намажете с лекарствения продукт, той прониква само в горните слоеве на кожата и неговото действие се изчерпва за около един час.
    Ултразвуковата терапия е абсолютно безвредна и безболезнена – усеща се само леко затопляне на кожата при някои процедури.

  

Приятна терапия!!!
Таня Груева в ВВТ
Таня Груева в ВВТ

Таня Груева в ВВТ

Затвори видеото
 
Цена на услугите без пакетна услуга:

  • Преглед – функционална диагностика на Опорно - Двигателния Апарат (30 мин.) - 20 лв.
  • Ултразвук (5-20 мин.) - 12лв.