Кои са най-честите притеснения и ВЪПРОСИ задавани в кабинета по хипнотерапия?

“На  хипноза се поддават не особено интелигентни и със слаба психика хора”...

   В действителност е точно обратното - хората с нисък коефициент на интелигентност и психични болести много по-трудно влизат в хипноза и такива състояния дори са противопоказани за хипнотерапия. Най-добри резултати се постигат при интелигентни хора, открити за нови знания и предизвикателства.

 “А ако не ме “хване...”...

   Всъщност всеки може да бъде хипнотизиран, но в различна по степен дълбочина. Вашето желание и вяра във възможностите на хипнозата са решаващи. Ежедневно ние “влизаме” спонтанно, многократно в хипноза – когато шофираме по магистралата и не “забелязваме” отклонението, по което сме тръгнали за да пристигнем; във фитнеса – когато ни стряска таймерът на поредния тренажор, когато двайсетте минути са изминали все едно са пет; в супермаркета – когато отиваме за хляб, а се прибираме със сладолед ... и дори на работното място пред компютъра. Някои хора наистина са по-податливи към хипноза от други. На някои им трябва повече време за да се доверят, да се отпуснат и да установят “рапорт” с хипнотерапевта.

“Човек може ли да бъде хипнотизиран насила”...

   Както казахме, съгласието за хипноза е абсолютно необходимо. Без доверие между клиент и терапевт не е възможно да протече ефективен лечебен процес. Ако не искате да бъдете хипнотизирани, това няма да се случи!    Тук отново е нужно да повторим, че Вашето желание е необходимо условие за да влезете в хипноза. Против волята Ви никой не може да Ви хипнотизира.

“Ами, ако хипнотизаторът ме накара да извърша престъпление?”...


   Хипнозата не Ви прави безпомощни , никой не може да ви внуши да извършите нещо в противоречие с Вашата ценностна система и убеждения.

   При подобни съмнения е добре на сесията да присъства доверено лице на клиента, като терапевтичният сеанс може да бъде записан.

 “А, ако не се събудя?”...

   Няма никаква опасност да не се “събудите” от хипноза. Ако бъдете “оставени” по време на сеанс, процесът спонтанно ще премине в естествен сън и след това се събуждате, или ще излезете от това състояние скоро след като хипнотизаторът спре да говори.

“Няма да си спомням какво се случва по време на хипноза”...

   В състояние на лека и средна степен на хипноза /което е обичайното терапевтично ниво/ Вие напълно разбирате и помните какво се случва по време на и след хипнозата. В дълбока степен на хипноза може да има амнезия, но тя е избирателна. Съзнанието само избира какво да помни или не, така че в действителност това е Ваш избор. 
 
 ЦЕНА:

  • Цeнaта за сеанс (около 60 мин.) - 50 лв.
  • Цeнaта за семейна терапия - 60 лв.
  • Цената за консултация - 30 лв.