Остеопороза и Кинезитерапия

Медицински център „Вип клиник” предлага на своите пациенти пакет, който включва 8 процедури ( Масаж на гръб и гимнастика) на стойност 250 лв., като спестявате 88 лв. Този пакет е направен специално за хора с ОСТЕОРОПОЗА.

Какво  е Остеоропозата?

Остеопорозата е заболяване, характеризиращо се със загуба на нормалната плътност на костите, което води до чупливи кости. Това заболяване води до буквално ненормално разрехавяване на костта, която е по-свиваема като гъба, а не като плътна тухла. Това нарушение на скелета отслабва костите и води до увеличаване на риска от счупването на костите (костна фрактура).                     

Различават се следните варианти на клинично изявената остеопороза:

1.Първична остеопороза:
постменопаузна (тип I)
сенилна (тип II)

2.Идиопатична остеопороза (ювенилна и при възрастни).

3.Вторична остеопороза:
при други основни заболявания - ендокринни, стомашно-чревни, ревматични, бъбречни и др.
при лечение с някои медикаменти - кортикостероиди, хепарин, хормони на щитовидната жлеза, антиепилептични средства и др.

4.Локализирана остеопороза (алгодистрофия).

Лечението бива медицинско и немедицинско:
- медицинското включва медикаменти, които се назначават от лекуващия лекар.
- Немедицинското може да включва масаж и гимнастика.

Физическото натоварване е стимул за изграждане и поддържане на костния скелет. Препоръчват се туризъм, пешеходство, градинска работа, както и някои спортове - тенис, гимнастика и др. Масажът намалява мускулния спазъм и подобрява кръвообръщението на гръбначния стълб и тъканите около него.

Гимнастиката подобрява общата подвижност на опорно двигателния апарат, засилва мускулите, стимулира трофичните процеси в костите, тренира равновесие и координация, с което се предотвратяват падания и счупвания.Също, укрепвайки мускулите, въздействаме за поддържане на добрата стойка. Самата гимнастика се прави три пъти в седмицата (30 - 40 мин.), съчетава се с всекидневно ходене със средно темпо.

 
Цена: