Трансформативно дишане

Дишането присъства незабележимо в живота ни. Измерва го и го променя.

Неслучайно йогите казват, че продължителността на човешкия живот се измерва не  в дни, месеци и години, а в брой вдишвания и издишвания.

Странно е, че този най-важен елемент, който ни прави живи, остава незабелязан в ежедневието и едва когато нещо не е наред – когато ни мъчи кашлица или задух, го забелязваме.
Един „добър приятел“ остава незаслужено пренебрегнат.
Всички сме забелязвали как нашето  дишане се променя в зависимост от нашите преживявания и състояние: повърхностно и учестено когато се страхуваме, бавно и дълбоко – когато почиваме , как спираме дъха си за да „спрем“ болката и т.н.

Логично и напълно вярно е и обратното.
Променяйки дишането си, можем да променим и това, което чувстваме и усещаме.

Можем да променим живота си.

Можем да дишаме осъзнато.

Силата на осъзнатото дишане е позната от хилядолетия в Източните практики за духовно просветление. Ползата – също.
Положителните ефекти са многобройни: голяма част от токсичните метаболити в тялото се елиминират с издишвания въздух; активното дишане също така масажира и тонизира вътрешните органи и съвсем естествено отпуска и успокоява тялото.
Една от най-ефективните и същевременно безопасни техники на осъзнато дишане е т.нар. Трансформативно Дишане /ТД/.

 Трансформативно Дишане  е наречено така, защото се фокусира върху трансформацията на подсъзнателното приемане на живота като болезнен и труден в едно ново възприятие за живота,  като приятен и лесен, изпълнен с радост и предизвикателства.
 Трансформативно Дишане надгражда техниките на "холотропно дишане" и "ребъртинг", като ги обогатявя с нова информация и нови перспективи.
 Трансформативно Дишане  е мощен инструмент за личностно развитие и промяна, чийто диапазон на приложение е от разрешаване на конфликтни взаимоотношения до справянето със зависимости и премахването на хронични здравословни проблеми.
То може да се прилага в допълнение на всички други форми на терапия и изцеление.
Насоченото, осъзнато дишане помага на проблемите „скрити“ в подсъзнанието ни да "изплуват" на повърхността и да бъдат разрешени на съзнателно ниво.

Осъзнатото дишане е най-мощният и динамичен инструмент, който ни е даден за да овладяваме нашето съзнание.

 
ЦЕНА:

Цена на консултация : 50 лв.